Kaip visus metus turėti šviežių prieskoninių žolelių?

Kaip visus metus turėti šviežių prieskoninių žolelių?

Kiekviena šeimininkė žino kokius stebuklus kiekvienam patiekalui gali suteikti prieskoninės žolelės. Vasarą jų gauti nėra problema. Tačiau kitais metų laikais šviežias žoleles įsigyti ne taip ir lengva. O ką jau bekalbėti apie norą mėgautis sveikai užaugintomis, o ne prekybos centruose įsigytomis prieskoninėmis žolelėmis iš kitų užsienio šalių. Tačiau tam yra keletas sprendimų! Papasakosime, kaip ištisus metus turėti šviežių prieskoninių žolelių.

  • Auginimas

Prieskonines žoleles galima auginti tiesiog namuose ant palangės. Dauguma dažniausiai naudojamų prieskoninių žolelių, tokių kaip bazilikai, petražolės, laiškinis česnakas ir kitos, yra puikiai tinkamos auginti ištisus metus. Paprastai joms nereikia daug priežiūros ar ypatingų sąlygų. Bene svarbiausia yra pasirinkti tinkamus auginimui indelius, žemę ir kokybiškas prieskoninių žolelių sėklas. Visą tai ir prieskoninių žolelių auginimo rekomendacijas rasite čia: https://www.nojus.lt/prieskonines-zoleles-4-seasons-augink-visus-metus .

  • Šaldymas

Nors šaldytų prieskoninių žolelių negalima vadinti šviežiomis, tačiau jei jų auginimas yra nepriimtinas, šaldymas gali tapti gera alternatyva. Norint, kad šaldytos žolelės kuo labiau išliktų šviežios ir neprarastų savo skonio ir kvapo savybių, verta jas šaldyti nepaprastai šaldiklyje, bet pasinaudoti viena gudrybe. Susmulkintas prieskonines žoleles dėkite į tuščias ledukams skirtas formeles, į jas pripilkite alyvuogių aliejaus ir laikykite formeles šaldiklyje. Taip užšaldytos prieskoninės žolelės nepraras savo savybių, o maistą galėsite skaninti paprasčiausiai įdėję kubelį į gaminamą patiekalą.

Nesant galimybei auginti ar tinkamai šaldyti prieskoninių žolelių, kartais pasirenkamas ir jų džiovinimas. Žinoma, tokios žolelės nėra šviežios. Tačiau jei vis dėlto norite išbandyti džiovinimą, atminkite, jog prieš sudedant žoleles į laikymui skirtus indelius svarbu, kad jos būtų pilnai išdžiuvusios. Antraip, uždaroje talpoje gali atsirasti pelėsis ir žolelės bus netinkamos naudojimui.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.