Restoranas alsuojantis senojo Vilniaus dvasia

Restoranas alsuojantis senojo Vilniaus dvasia

Ne visada paprasta išsirinkti tinkamiausią restoraną, kada noriu išbandyti kažką naujo. Gyvenu sostinėje, todėl čia restoranų pasirinkimas tikrai nėra siauras. Laimei, patarti visada gali draugai ir kolegos, kurie taip pat gana dažnai apsilanko įvairiuose restoranuose. Praeitą savaitę trumpam buvo grįžusi draugė, kuri jau kelerius metus gyvena Norvegijoje, ir su bičiuliais svarstėme, kokiame restorane galėtume visi susiburti. Norėjome tokio restorano, kuris būtų kuo arčiau centro, o patiekalų įvairovė taip pat buvo vienas svarbiausių kriterijų. Draugų rate turime vegetarų, tad stengiamės rinktis tokius restoranus, kuriame yra siūlomi ne tik patiekalai iš mėsos. Kolega man rekomendavo restoraną, esantį Aušros Vartų gatvėje, ir restoranas Felicie mūsų tikrai nenuvylė.

Restorane planavome apsilankyti šešiese, tad iš anksto rezervavau staliuką – nors kompanija gana nedidelė, tačiau kartais kyla problemų rasti laisvą staliuką šešiems žmonėms. Kadangi iš anksto atlikau rezervaciją, su jokiais sklandumais neteko susidurti, ir iš karto buvome palydėti prie rezervuoto staliuko. Patiko šio restorano interjeras, menantis senąjį Vilnių: kiekviena interjero detalė čia yra tikrai kruopščiai apgalvota, tad atmosfera buvo iš tiesų jauki.

Mane labai maloniai nustebino tai, kad patiekalų pasirinkimas čia yra gana didelis. Pirmiausia nusprendėme užsisakyti užkandžių: ilgai nesvarstę pasirinkome gurmaniškų sūrių lėkštę su migdolais, medumi, karamelizuotais svogūnais ir spanguolių padažu. Skonis buvo tikrai neįprastas, tačiau tikrai ypatingas: sūris puikiai derėjo su mūsų pasirinktais gėrimais.

Išsirinkti pagrindinius patiekalus mums tikrai nebuvo labai paprasta, kadangi įvairių valgių pasirinkimas buvo iš tiesų platus, ir viskas atrodė tikrai labai skaniai. Aš pasirinkau troškintus žydiškus suktinukus su grikių koše ir firminiu restorano padažu, draugai pasirinko ėrienos šonkauliukus, antį su plutele, Vištiena saldžiarūgščiame padaže, na, o mėsos nevalgantys bičiuliai pasirinko karamelizuotus burokėlius su ožkos sūriu ir vegetariškus rankų darbo koldūnus su špinatais ir varške. Labai patiko šių patiekalų pateikimas – tai virtuvės šefai atlieka tikrai meniškai, ir visi patiekalai tiesiog viliote viliojo greičiau jų paragauti. Teko paskanauti ne tik savo užsisakyto patiekalo – turiu pasakyti, kad labai patiko karamelizuoti burokėliai su ožkos sūriu. Manau, kad kitą kartą apsilankiusi šiame restorane tikrai užsisakysiu šį patiekalą, nors dažniausiai renkuosi patiekalus su mėsa.

Visi patiekalai buvo labai sotūs, tad padavėjai pasiūlius desertą kol kas jo atsisakėme – nusprendėme dar šiek tiek pabūti restorane, pasimėgauti gėrimais, ir laiku, leidžiamu drauge. Pavartėme meniu, ir vėliau nusprendėme užsisakyti restorano siūlomų firminių desertų: ragavome Felicie ledų ir slyvų, mirkytų brendyje. Desertai tikrai labai sužavėjo: nors ir buvome gana sotūs, tačiau itin puikaus skonio desertas viliojo paragauti dar ir dar.

Dažnai ieškau įvairių išskirtinių restoranų, tačiau kartais tenka nusivilti. Šį kartą restoranas tiesiog pranoko mūsų lūkesčius: panašaus skonio patiekalų dar nėra tekę ragauti anksčiau. Įvairių maisto produktų derinimas atrodė labai netikėtas, tačiau skoniu nusivilti neteko. Niekada nemaniau, kad mane gali sužavėti karamelizuoti burokėliai – apie tokį sprendimą niekada nepagalvočiau, nors gaminu daug ir dažnai. Į šį restoraną tikrai planuoju užsukti dar ne vieną kartą – liko paragauti gana nemažai įvairių patiekalų, o kai kurių jau ragautų norėtųsi paskanauti dar ne vieną sykį. Jei ieškote kažko išskirtinio, tikrai rekomenduočiau rinktis būtent šį restoraną – čia patiks įvairaus amžiaus žmonėms, o iš didelio siūlomų patiekalų asortimento visada galima išsirinkti tinkamiausius patiekalus, kurie pakerės neįprastais sprendimais ir, žinoma, tikrai puikiu skoniu.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.